Bergtagen

Bergtagen är en spännande släktskildring som tar dig från 1700-talet in i 2000-talet.

Huvudpersonernas liv präglas av mystik och sägner starkt kopplade till naturen och sjön.

Var det en ond dröm eller var det verklighet det som Jenny upplevde när hon låg i koma? Vad det än var så får det stora konsekvenser både för henne själv och för hennes familj. 


Jenny har sedan barnsben upplevt saker som hon haft svårt att förstå, men när hon hittar en kista där berättelser samlats i många generationer, inser hon att släktens kvinnor har förmågor som inte andra har. 


I Bergtagen får vi följa Jenny som är född 1965 och hennes släkting Kristina som föds 1714. Båda växer upp i samma by i gränstrakterna mellan Småland och Östergötland och de delar kärleken till den gåtfulla sjön och de djupa skogarna. Båda har också förmågor som leder dem in på ofta farliga vägar. 


Bergtagen är en spännande släktskildring där sägner, väsen och magi präglar huvudpersonernas liv.

Pocketbok: 95 kr (inkl frakt inom Sverige)

E-bok: 55 kr

Beställ här.


Boken finns också att köpa på Ugglan i Tranås, Hätte Camping och i Asby Lanthandel. Den finns även att beställa på Bokus.


10:- per såld bok går till Majblomman och deras arbete mot barnfattigdom i Sverige.Några kommentarer från läsare:


"Nu har jag sträckläst din bok, så spännande den var! Otroligt fängslande hur alla historier vävs ihop, och så spännande med örter, sägner och allehanda ’övernaturliga’ inslag."


"Läst din bok. Den var fantastisk. Jag vart betagen."


"När man väl börjat läsa kan man inte släppa den förrän sista sidan är läst! Jag kan varmt rekommendera er att skaffa ett ex av boken och kliva in en värld fylld av spänning, kärlek och magi".